ОДРЖАНА 4. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

Објављено 10/10/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 4. седница Скупштине општине Ћуприја сазвана по хитном поступку. Одборници су разматрали и усвојили предлог Одлуке о додели признања и награда за 2024. годину, поводом обележавања Дана општине Ћуприја – 13. октобра. Како је наведено у образложењу, звање почасног грађанима Општине Ћуприја додељено је Дарку Глишићу, министру за јавна улагања у Влади Републике Србије, за изузетан допринос у реализацији пројеката обнове и унапређења објеката јавне намене на територији Општине Ћуприја.

Спомен плакета постхумно је додељена Владану Цветковићу – Фицку, професору математике у ћупријској Гимназији, због великог доприноса унапређењу педагошког рада, као и подизању културне свести грађана Општине Ћуприја, оснивањем аматерског позоришта у Ћуприји.

Захвалнице су припале Петри Бранковић, ученици Основне школе “13. октобар”, за иузетне резултате постигнуте у литерарном стваралаштву и Јелени Качавенди, професорки соло певања у Основној музичкој школи “Душан Сковран”, за изузетан допринос афирмацији музичке културе на територији Општине Ћуприја. Новчане награде у износу од по 45.000 динара добиће 20 стрелаца противградне станице Радарског центра “Бешњаја”, за залагање на заштити пољопривредних усева, имовине и људи на територији ћупријске Општине у 2024. години.

Данас је разматран и усвојен предлог Одлуке о образовању Сталних радних тела Скупштине општине Ћуприја. На данашњој 4. седници Скупштине општине Ћуприја сазваној по хитном поступку, разматрани су и усвојени предлози одлука о измени и допуни одлука о постављању и уклањању објеката привременог карактера на јавним површинама и о оглашавању на територији општине. Одборници Скупштине општине Ћуприја такође су разматрали и усвојили предлоге одлука о отуђењу грађевинског земљишта у Катастарској општини Ћуприја, непосредном погодбом.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram