“РАВАНЕЛИУС” - ОДРЖАН КОНЦЕРТ “СУВЕНИР” - СЕЋАЊЕ НА РАТКА БУЉАНЧЕВИЋА

Објављено 09/07/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру Фестивала музичке изузетности “Раванелиус”, вечерас је у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, одржано Вече камерне музике - концерт под називом “Сувенир” - Сећање на Ратка Буљанчевића, посвећен музичком генију, једном од најдаровитијих композитора и пијаниста, Ћупричанину Ратку Буљанчевићу. Незаборавно вече камерне музике ћупријској публици приредили су Роберт Лакатош – виолина, Давид Хорват – виолина, Лазар Милетић – виола, Атанас Крастев – виолончело, Катарина Павловић – виолина, Љубомир Милановић – виола, Михаил Хориа – клавир и Вида Вујић – виолончело.

Пијаниста и композитор Ратко Буљанчевић рођен је у Ћуприји пред крај Другог светског рата. Као млад и перспективан музичар кренуо је из своје родне Ћуприје у освајање београдске музичке сцене, где је доживео апсолутни процват, као један од најбољих композитора и пијаниста тог доба. Током своје богате музичке каријере наступао је са најпознатијим уметницима у престижним дворанама изводећи своја ауторска дела. Живео је као бунтовник и особењак, а његова животна прича била је инспирација за филм “Живети као сав нормалан свет”. Пред смрт је написао једну од својих најлепших композиција “Благовести”, која је посвећена Манастиру “Раваница”. Великан европске славе Ратко Буљанчевић, преминуо је нажалост у беди и сиромаштву, али ће његова музичка дела остати вечно да живе.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram