ЋУПРИЈСКА ПУБЛИКА ОДУШЕВЉЕНА ПРЕДСТАВОМ “ШТА ЈЕ СОБАР ВИДЕО”

Објављено 26/05/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Љубитељи позоришне уметности вечерас су у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, уживали у представи “Шта је собар видео” Омладинског позоришта “Дадов” из Београда.

Главни догађај у овој урнебесној комедији енглеског писца Џоа Ортона, јесте покушај угледног психијатра да прикрије своју прељубу користећи се лажима, при том уплићући себе и остале актере у све већи хаос да би на крају био приморан да ипак каже истину не би ли спасао не само своју каријеру или брак, већ и доказао сопствену урачунљивост. Комад је пун хистерије, нервозе, неуравнотежености, фрустрираности, угушених и притајених страсти. Ова комедија састављена је од низа конфузних ситуација, замена идентитета, травестије, уцена, претњи, сексуалних и психолошких игрица, обогаћених досеткама на тему хомосексуализма, нимфоманије, инцеста и грађанског морала у Великој Британији.

Оно што је заједничко свим ликовима је заправо прикривено незадовољство собом и својим животом и потреба да се нешто промени, праћена свешћу о томе колико су мале шансе да се у томе успе.

Представа има за циљ само да забави, насмеје, слави човека са свим његовим несавршеностима, нагонима, слабостима и манама, помало опомене оне који се препознају, али не да их осуђује и плаши, већ само да им укаже на непредвидљивост онога што нам се догађа и на нашу немоћ да то у потпуности контролишемо, уз закључак да ништа није загарантовано и сигурно, већ је све релативно баш као и суд који други стварају о нама.

Представу је режирао Срђан Ј. Карановић, а улоге су маестрално одиграли: Ивана Дудић, Стефан Радоњић, Бранкица Себастијановић, Душан Матејић, Јелисавета Кораксић и Богдан Богдановић. Организатор је Установа културе “Ћуприја”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram